Per Fugelli Bøker

Redd for å dø SISTE RESEPT: Aksel Fugelli er Per Fugellis sønn og hjalp til med å få gitt ut boken faren skrev på helt til han døde. Det er blitt sosialmedisinerens siste resept. Her er Aksel avbildet i Bergen der han bor. Foto: Dag Robert Johansen / NRK – Var han redd for å dø? – Ja. Og det har han heldigvis med i boka. Han er ikke noen superhelt som lever og lever og takler alt. Han slet med å akseptere seg selv som en rest av den han var selv om han alltid har snakket om det å være god nok, forteller sønnen. Selv skrev Aksel Fugelli en dialogbok om faren sin for noen år siden. – Jeg tok ham på mange ting for å terge ham litt, sier Aksel Fugelli, som til slutt konkluderte med at det må gå an å si hvordan man bør leve, selv om man ikke alltid greier å leve slik selv. Se noen av rådene til Per Fugelli: Per Fugelli ga råd til det norske folk. Nå kommer de aller siste. Dødskvalitet – Urettferdigheten tar aldri ferie, heller ikke far. Hvis det skjedde noe han ble opprørt over, satte han seg foran skrivemaskinen på soverommet og tok opp kampen med ord.

Bøker

Bøker 2013

Ikke ett eneste kritisk spørsmål ble stilt til Fugelli om denne hans uhørte sammenligning mellom tiggerne i dag og jødene den gang. Å sammenligne jødeforfølgelsene før og under andre verdenskrig med behandlingen av dagens tiggende romfolk er bortenfor alle virkeligheter. Det er stygt, det er historieløst og det er usselt. En slik sammenligning er ussel fordi den tåkelegger skillet mellom Hitlers tyranni og vårt demokrati; skillet mellom barbari og sivilisasjon. Men mest ynkelig er sammenligningen fordi den fratar ofrene for Holocaust den ærbødighet de fortjener. Når Fugelli drar paralleller mellom behandlingen av tiggerne i dag og behandlingen av jødene den gang, da tramper Per Fugelli på minnet til de millioner av uskyldige som ble forfulgt og myrdet fordi de levde da ondskapen og djevelskapen styrte Norge og Europa. Hvorfor er sammenligningen så historieløs? For det første: Da jødene ble deportert, gikk ikke reisen til et land de kjente og som de nettopp hadde forlatt. Reisen gikk isteden til den visse død i utryddelsesleirene på Kontinentet.

Aksel Fugelli om farens frykt for å dø: – Han var ingen superhelt – NRK Kultur og underholdning

5 uker for 5 kroner Meny Lukk Mer Nyheter Innenriks Verden Portrettet Reportasjen Oslo Restaurantanmeldelser Byhistorie Sport Fotball Ishockey Ski Debatt Kommentar Leder Kultur Musikk Film Bøker TV Scene Kunst Reise E-avis Min side Kontakt oss Annonsere Dødsfall Kundeservice Kunngjøringer Kommentar

Alle ebøker og lydbøker av Per Fugelli | EBOK.NO

 1. Bøker online
 2. Trafikk skilter
 3. Alle ebøker og lydbøker av Per Fugelli | EBOK.NO
 4. Norske nakenbilder snap
 5. Kjøpe bøker
 6. Lukk opp din hjertedør
 7. Per fugelli | Adlibris Bokhandel – Størst utvalg, fri frakt fra 299 kr

E bøker

Pris Språk Utgitt Format Sortering Bare vis meg Bøker på tilbud Bøker med leseutdrag Kan sendes til Kindle

Med sin flåsete sammenligning ydmyker Fugelli ofrene for et industrielt massemord og reduserer lidelsene og myrderiene i konsentrasjonsleirene til et spørsmål om velferd. Han glemmer tilsynelatende også at tiggerne selv er av et folk som Hitler og nazistene utpekte til å dø. Å sammenligne Hitler-Tysklands brutale rasepolitikk med Norges behandling av tiggerne i dag er så kunnskapsløst at det er til å gråte av. Hvordan kan en voksen mann finne på å si noe slikt? Og hvorfor har ikke garvede NRK-journalister en eneste kritisk bemerkning? Er det ingen grenser for hva en vinner av Fritt Ords Pris kan få si på TV?

Aksel Fugelli rusler langs stranden like utenfor Bergen. Der har han vært sammen med faren, Per Fugelli mange ganger. Gått tur med ham og snakket om livet. Nå handler det om å gi de tankene han hadde helt mot slutten til alle de som lyttet til ham mens han levde. For Per Fugelli skrev bok helt til det siste og sønnen hjalp ham. – For far var det veldig viktig å holde på mening helt til det siste, sier Aksel Fugelli til NRK. Boken kommer førstkommende fredag. Aksel Fugelli har enda ikke sett den helt ferdig. Likevel vil han gjerne møte NRK, for han vet hvor viktig det var for sosialmedisineren å gi det norske folk en siste resept. – Var det tøft å hjelpe ham mens du hele tiden visste at han skulle dø? – Han har skrevet som en gærning, ikke sett seg tilbake. Det er jo ikke alt som er muntert og det er jo tunge ting. Men det har jo vært fint å lese og diskutere for da kom jeg veldig tett innpå. Det gjør det kanskje lettere nå som han har gått bort at vi har vi jobbet sammen om dette. Ingenting er usnakket.

 1. Ski og surf
 2. Opplevelser i norge sommer
 3. Norge fotball
 4. Ut i vår hage sang man
 5. Foreningen for omplassering av dyr oslo
Ms symptomer øye